Wat kan bewustwording voor jou betekenen?
15 mei 2019 

Wat kan bewustwording voor jou betekenen?

Zit jij niet lekker in je vel? Heb je last van bepaalde mentale of lichamelijke klachten die jouw levensgeluk en energie dwarsbomen? Zijn deze klachten misschien inmiddels uitgemond in een ziekte? Natuurlijk moet je bij acute problemen altijd naar de dokter stappen om jezelf te laten checken of te laten behandelen, zoals bij een botbreuk. Maar wist je dat er bij veel – zo niet de meeste – andere kwalen en ziektes andere mogelijkheden bestaan om je weer beter te voelen of zelfs te genezen? En die mogelijkheden liggen veelal buiten het farmaceutische en reguliere medische circuit. Durf eens verder te kijken en ontdek de kracht van bewustwording!

Waaróm?

Door middel van bewustwording, hypnotherapie, NLP en healing help ik mensen om zich beter en sterker te voelen. Eigenlijk help ik hen bij allerlei soorten klachten op fysiek en mentaal gebied. Ik begeleid mensen in intensieve trajecten van meestal zes sessies. Deze trajecten worden altijd volledig toegespitst op degene die ik voor me heb. Maar er is één belangrijk aspect dat altijd centraal staat bij iedereen: bewustwording. Om zich daadwerkelijk beter te kunnen voelen, is het belangrijk dat mensen weten wát ze doen, hoe ze dat doen en waarom ze dat doen. Én dat ze weer voor de volle 100% hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Pas als die bewustwording er is, dan is het mogelijk dat mensen transformeren. Hiermee bedoel ik dat zij bij zichzelf blijven en niet alles (meer) laten bepalen door bijvoorbeeld medici of de maatschappij die hun een diagnose opleggen en ze allerlei klachten en problemen ‘aanpraten’ omdat dat nou eenmaal in de boeken staat, het protocol zo is, of zo ‘hoort’. Nee: zij grijpen de verantwoordelijkheid over zichzelf, hun klachten én hun eigen leven weer terug. Dat ze weer gaan voelen, hun eigen gevoel volgen, óók in hun lichaam, zodat zij terugkomen bij zichzelf, in de kern, hun eigen basis. Dat ze zich niet (meer) afhankelijk opstellen en hun eigen beslissingen durven te nemen, en zich niet meer door angst laten beïnvloeden. Wat er vaak gebeurt, is dat mensen een diagnose van de medicus te horen krijgen, én de bijbehorende prognose en diens overtuiging, mede door de protocollen. In mijn ogen worden mensen hierdoor vastgezet. Ze zien hierdoor vaak geen opening meer en voelen alleen nog maar angst. Terwijl veel kwalen en ziekten vaak nog steeds omkeerbaar en op te lossen zijn, mede door het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Dát is mijn overtuiging. Er is bij wet bepaalt dat de patiënt zelf toestemming moet geven voor elke (be)handeling. Volg je intuïtie en blijf bij jezelf. Zo neem je je eigen autonomie weer volledig terug. Stel al je vragen, luister naar de antwoorden en de uitleg, maar beslis zelf over wat je uiteindelijk wil.

Het zelfgenezend vermogen van het lichaam

Om de waarde van bewustwording goed te kunnen begrijpen, is het belangrijk om je te realiseren dat het lichaam een grote kracht heeft: het ‘zelfgenezend vermogen’. Het lichaam is zelf heel goed in staat om de meeste klachten op te lossen. Denk maar aan het moment dat jij een sneetje in je vinger hebt, dan heelt de huid vanzelf. Net zoals koorts een herstellende, genezende functie heeft. En zo is dat met heel veel andere klachten ook. Wat erg jammer is, is dat helaas nog veel medici dit zelfgenezende vermogen op deze wijze ontkennen. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Ik ben van mening dat vrijwel elke ziekte een ‘symptoom’ en een signaal van een dieper gelegen innerlijke disharmonie op psycho-emotioneel vlak is. Kijk hier daarom altijd eerst naar voordat je overstapt op medicatie of chirurgie. Er is zoveel meer mogelijk en zeker als we regulier en complementair gaan samenwerken. Dan ontstaan er ‘wonderen’. Gelukkig zijn er steeds meer artsen die dit gaan inzien. Zo heb ik een kennis die in het ziekenhuis was gediagnosticeerd met een ziekte aan zijn schildklier. De ziekte zou zó ernstig zijn, dat de arts zelfs voorstelde, als één van de drie opties, om de schildklier eventueel operatief te laten verwijderen. Maar mijn kennis wilde liever niets weten van medicijnen, laat staan een operatie. Hij besloot zelf 100% de verantwoordelijkheid te nemen over zijn lichaam en ziekte en ging onder andere aan de slag met het werken aan zijn gevoelens en emoties en wat daarachter ‘schuil’ gaat. Ook keek hij naar de psychische betekenis van, in dit geval, de schildklier. De schildklier zit in het keelgebied. Waar staat de keel onder andere voor: praten, communiceren, jezelf uiten etc. Daarnaast ging hij zijn leefwijze en voeding aanpassen. Fysieke klachten en ziekten zijn vaak een uiting van zowel bewust als onbewust opgekropte of verdrongen herinneringen, gevoelens en emoties, die zich in ons lichaam gaan vastzetten en tot uiting komen in de vorm van klachten. Deze emoties bepalen ook ons gedrag in het ‘hier en nu’. Nog even terugkomend op die kennis: tijdens de controle in het ziekenhuis die weken later volgde, waren al zijn waardes weer goed. Van een eventuele operatie was dus helemaal geen sprake meer. Zijn lichaam had zichzelf genezen! Dit wilde de toch ietwat verbouwereerde arts helaas niet geloven. Die zei alleen: ‘Dan zijn er in het begin verkeerde waarden gemeten of verwisseld en is er daardoor een verkeerde diagnose gesteld.’ Maar mijn kennis en ik weten wel beter!

De bestuurder van je eigen voertuig

Regelmatig worden klachten en problemen van mensen bevestigd en uitvergroot door de grote ‘labelcultuur’ die helaas heerst binnen de medische wereld en verschillende instanties. Door hun huidige manier van werken krijgen mensen nogal wat ‘aangepraat’ en ‘opgeplakt’ als hun klachten passen binnen de richtlijnen die in ‘de boeken’ staan. Diagnoses zoals bijvoorbeeld depressie, autisme, een hernia. Deze woorden, de uitleg en labels daarvan zijn zó bepalend voor hoe mensen zich daarna gaan voelen en gaan gedragen. Wanneer zij op deze ‘negatieve’, niet opbouwende manier worden bevestigd in hun klachten, gaan zij zich alleen maar slechter voelen. Ondanks het meestal, symptoom bestrijdende pilletje dat ze voorgeschreven krijgen om ‘beter te worden’. De medicus zegt het, dus zal het wel waar zijn. En met déze gedachten leggen ze hun eigen verantwoordelijkheid in de handen van de medici. Met alle respect en kunde van onze medici, begrijp mij niet verkeerd. We kunnen niet zonder ze. Helaas wordt er tijdens hun opleiding weinig tot niet stilgestaan bij voedzame, gezonde voeding, psychosomatiek én ons zelfgenezend vermogen. Maar wél bij welke kwaal of ziekte ze een bepaald ‘medicijn’ moeten voorschrijven. In mijn optiek worden veel kwalen en ziektes veroorzaakt door de onbewust achterliggende en opgekropte emoties. Onze gezegdes komen hier tenslotte ook vandaan: ‘Iets op je lever hebben’,’Je gal spugen’, ‘Iets ligt zwaar op je maag’, om er maar een paar te noemen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de hernia waar iemand mee worstelt, eigenlijk is ontstaan door een grote woede of boosheid die hij of zij onbewust (nog) met zich meedraagt. Ik geloof dat wanneer deze achterliggende emoties worden opgelost, bijvoorbeeld met bewustwording, hypnotherapie, NLP en/of healing, de klachten ook zullen afnemen. Veel ziektes en klachten worden bepaald en in stand gehouden door onze onbewuste gedachten en overtuigingen die ons gedrag beïnvloeden en hiermee bepalen. En gedrag, zowel bewust als onbewust, is aanpasbaar! Daarom pleit ik ervoor om mensen positief te benaderen. Ik stimuleer mensen daarom om de verantwoordelijkheid over zichzelf en hun klachten (weer) te nemen. ‘Wat kan ik zelf gaan doen, wat kan ik veranderen en aanpassen, hoe kan ik met mijn emoties aan de slag gaan?’ Kortom: bewustwording! 100% eigen verantwoordelijkheid nemen geeft je zowel fysiek als mentaal kracht en rust, waardoor onder andere je zelfherstellend vermogen wordt geactiveerd. Alles is energie en heeft een bepaalde frequentie. Dat geldt ook voor al onze cellen. Zodoende reageren onze cellen op onze gedachten. Denk en spreek daarom positief. Zorg ervoor dat je geen ‘slachtoffer’ wordt van de regels en protocollen van ons (medisch) systeem. Jij bent de bestuurder van je eigen voertuig, je eigen lichaam. Neem daarom plaats achter het stuur, in plaats van je te laten rijden, je te laten besturen.

Enorme bevrijding

Een tijd geleden behandelde ik bijvoorbeeld iemand die was gediagnosticeerd met een depressie. Met diverse contacten en behandelingen bij diverse zorginstanties en het slikken van antidepressiva, was hij nog geen stap verder gekomen, vertelde hij mij toen hij mij ten einde raad belde. Ik vertelde hem later tijdens onze sessies mijn gedachten hierover. ‘Jij hébt ook geen depressie, maar jij dóét het. Het is jouw gedrag dat maakt dat jij je zo rot voelt’. Zijn mond viel open. Het was voor hem zó’n bevrijding om te merken dat hij zélf invloed had op zijn klachten. Hij voelde zich direct een stuk beter. Ik zag letterlijk die last van de diagnose van zijn schouders vallen. Hij kwam weer bij zichzelf terecht, bij wie hij is en in de kern nog steeds was. Uiteraard heb ik hem ook verschillende tools aangereikt, die hem onder andere hielpen bij het leren aangeven van zijn grenzen en het stoppen met piekeren. Laatst sprak ik hem nog. Hij zei: ‘Alles wat jij tegen me hebt gezegd, al tijdens ons eerste telefonische intakegeprek, is uitgekomen’. Inmiddels is zijn leven echt 180 graden gedraaid. Hij is weer met allerlei leuke dingen bezig, heeft zin in zijn werk en had vrij snel zelfs een leuke nieuwe relatie. Dit gebeurde allemaal al tijdens onze sessies.

Ontpop en vlieg jouw koers

Heb jij al tijden last van mentale of lichamelijke klachten? Heb je al van alles geprobeerd om ervan af te komen? Loop je vast in het huidige medische circuit of wil je je klachten of ziekte misschien op een andere manier oplossen? Dan is het tijd om snel en doelgericht de verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven, zodat je eindelijk gelukkig én gezond kunt leven! Word (weer) de bestuurder van je eigen voertuig. Jouw lichaam, jouw leven!

Hoe kan ik je helpen?

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op. Graag kijk ik met je mee naar wat de mogelijkheden zijn om jou weer de prachtige diamant te laten worden die diep in je verscholen zit en deze weer te laten stralen, met al zijn facetten. Luister naar je hart, want dat klopt!

Over de schrijver
Reactie plaatsen