Wil jij jouw koers weer snel en doeltreffend volgen?!

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Neuro

Het woord neuro is een afgeleide van neuron, dat zenuwcel betekent. NLP gaat er vanuit dat innerlijke ervaringen door middel van neurologische, oftewel zintuiglijke, processen worden beleefd. Alles wat je voelt, denkt en ervaart komt volgens NLP dus voort uit het zenuwstelsel.

Linguïstisch

Linguïstisch betekent taalkundig. Door middel van taal structureer je je ervaringen, oftewel de neurologische processen. Uit deze ordening door taal ontstaat een systeem van ideeën, overtuigingen, herinneringen en verwachtingen. Een dergelijk systeem wordt volgens NLP een wereldmodel genoemd. Oftewel jouw model van de wereld.

Programmeren

In NLP staat programmeren voor het reorganiseren van je eigen systeem, jouw wereldmodel. Ervaringen die zich hebben vastgezet in je wereldmodel kunnen opnieuw worden georganiseerd en gelabeld. Deze nieuwe ‘programmering’ kan leiden tot een andere beleving van ervaringen en (daardoor) nieuwe mogelijkheden in de interactie met je omgeving.

Wat is NLP nou precies?

NLP is een praktisch middel om je doelen te bereiken, effectiever te functioneren, (weer) in je kracht te komen, om meer in balans te komen en (je) grenzen te stellen. NLP werkt zowel privé als op de werkvloer. Met NLP leer je beter samenwerken, hoe je effectiever kunt sturen en managen en hoe je effectiever kunt coachen. Je leert effectiever te communiceren. 

NLP zorgt juist hierdoor ook voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Je komt weer tot je eigen kern; je kracht. Je (her-)ontdekt je vele talenten en je leert ook naar je hart te luisteren.

NLP leert je op een snelle en praktische manier je doelen te bereiken d.m.v. praktische tools en technieken. Door NLP ga je ook je blik verruimen, zodat nieuwe oplossingen zich kunnen aandienen.

Verander de wereld... begin bij jezelf!

NLP begint altijd bij jezelf. Om te veranderen en (verder) te ontwikkelen is het belangrijk je vaste patronen te onderzoeken en waar nodig te veranderen. Dit begint door anders te gaan denken. Met een realistische kijk op jezelf met al je mogelijkheden en je beperkingen, je doelen of verlangens. Het is geen truc. NLP is een techniek waarmee je veel bewuster naar jezelf én je omgeving kijkt. Met NLP verandert daadwerkelijk de manier waarop je in het leven staat waardoor je meer keuzemogelijkheden voor jezelf creëert, zodat je ook steeds meer in je kracht komt. Je gaat problemen makkelijker en sneller oplossen.

Wat we meemaken in ons leven was en is niet altijd bevorderlijk voor de ontwikkeling van ons eigen "IK". De (vaak verdrongen) herinneringen aan die gevoelens, gedachten en emoties besturen ons en maken ons gedrag in het nu. Ook als we dat gedrag liever niet willen. Iedereen heeft bij zijn geboorte een eigen identiteit. Deze identiteit ontwikkelt zich verder door de dingen die we in ons leven meemaken. En helaas geven deze gevoelens, gedachten en emoties ons, als het maar lang genoeg wordt onderdrukt, fysieke en mentale klachten die kunnen uitmonden in kwalen en uiteindelijk zelfs ziekten. Als je niet aan je issue(s) wilt werken dan weet je in ieder geval zeker dat je je situatie houd zoals die nu is. En is dat wat je wilt?

De voordelen van NLP coaching voor jou zijn o.a.:

  • Hoe je je gedrag en belemmerende overtuigingen kunt veranderen.
  • Positiever en bewuster in het leven te staan.
  • Motivatie en vertrouwen creëren.
  • Emoties te 'beheersen' en jouw eigen gedachten te sturen.
  • Ongewenst gedrag van jezelf en anderen te veranderen.
  • En nog veel meer... Snel en doeltreffend!

Ontpop en vlieg jouw koers

Wil jij snel en doelgericht obstakels leren herkennen en verwijderen in jouw leven; loop je in kringetjes rond, loop je vast en wil je snel weer de bruisende, stralende JIJ zijn (i.p.v. de gesloten, sombere en/of angstige jij)?

Klik dan snel op de 'Neem contact op' knop, om een afspraak te maken. Ook als je nog vragen hebt. Ik help je graag.