Welke beperkende overtuiging(en) worden jou steeds 

"ingefluisterd" door dat stemmetje in je hoofd...?

Hypnose is een bewustzijnstoestand 

Hypnose is een bewustzijnstoestand waarbij je zeer ontspannen bent en tegelijkertijd je volledig concentreert. Hypnose is het omzeilen van het bewuste deel van ons brein om een directe toegang te krijgen tot het onderbewustzijn. Het is een methode waarbij er een rustige en ontspannen toestand van lichaam en geest ontstaat. Een toestand waarin alles door jou gewoon wordt waargenomen en er toch een directe toegang tot het onderbewustzijn is. In deze toestand, is er de mogelijkheid om het onderbewustzijn de denkbeelden, overtuigingen en emoties die voor jou ongewenst zijn om te zetten in een gewenste vorm.

Het onderbewustzijn bevat alle informatie waarop wij denken, redeneren, ervaren, voelen en ons lichaam zich presenteert. Deze programmering vindt plaats gedurende ons leven en heeft als grootste doel het beschermen van het lichaam en de geest. Ervaringen en waarnemingen worden geïnterpreteerd en opgeslagen. Op basis hiervan leven wij.


Het veranderen van deze programmering gaat in het dagelijkse leven heel moeilijk en langzaam. Want hoewel je op wilskracht soms iets snel kan bereiken, lukt dat met projecten die langere tijd in beslag nemen vaak niet. Op de achtergrond is er namelijk altijd nog steeds dat stemmetje dat je dan toch een sigaret laat pakken, je wijs maakt dat je dat ene koekje wel kan nemen, dat je maar beter kan stoppen en daardoor weggaat of wat je ook doet je toch niet goed genoeg zal zijn.


Dat stemmetje komt uit je onderbewustzijn.

Het is de uitdrukking van het negatieve denkbeeld, de negatieve overtuiging of emotie die je nog diep in je hebt. 

Met hypnose verander je je Beperkende overtuigingen die jou in de weg zitten, 

in Helpende overtuigingen die je steunen je doel te bereiken.


Je kan dit vergelijken met een computer. De harde schijf is je onderbewustzijn. Daarop ligt alles vast over jezelf. Het bepaalt hoe je leeft. Dat zijn als het ware programma's die op de achtergrond draaien. Door eenvoudig een deel van deze programmering positief te wijzigen, verander je jouw gedrag. Met hypnose krijg je rechtstreeks toegang tot je harde schijf, dus tot jouw onderbewustzijn.

Wat je daarvoor moet doen is je bewustzijn even opzij zetten

Er ontstaat dan een directe toegang tot je onderbewustzijn.

Dat noemen we hypnose. In feite zijn we vaker in hypnose dan we denken of zelfs weten. Bijvoorbeeld het staren in een vuur, diep verzonken zijn in een film of boek of het op de automatische piloot autorijden. Voor het ondergaan van een hypnose sessie zijn 2 zaken belangrijk: de sterke wens om iets te willen veranderen in je leven met behulp van hypnose. En vertrouwen in degene die je daarbij gaat helpen, de hypnotherapeut. En weet dat je altijd de volledige controle over jezelf behoudt tijdens een hypnosesessie. Want het onderbewuste is er om jou te beschermen.

Ik hoop dat je door dit te lezen een duidelijker beeld hebt gekregen van hypnose, zodat je eventuele "angst", voor een groot deel misschien is weggenomen. Mocht dit niet het geval zijn, dan zullen we hier eerst mee aan de slag gaan. Anders is hypnotherapie niet mogelijk. Angst staat namelijk een goed lopende en geslaagde hypnosesessie in de weg.

Hypnotherapie kan je bij en voor veel verschillende kwalen, angsten, (o.a. rook) verslavingen, gewichtsverslies (ik plaats een virtuele maagband/maagverkleining), allergi├źn, etc. zeer doeltreffend inzetten. Neem gewoon even contact met mij op en vraag of ik je met jouw 'issues' ook kan helpen. 

Ontpop en vlieg jouw koers

Wil je snel, gemakkelijk en doeltreffend van je (negatieve) issues af, neem dan contact op voor het maken van een afspraak, zodat we elkaar kunnen ontmoeten. Ook als je nog vragen hebt. Ik help je graag.