Niemand kan jou vrijheid geven behalve JIJ!

The Work, is een manier om de gedachten die al het lijden in de wereld veroorzaken op te sporen en te onderzoeken. Het is een manier om vrede in jezelf en met de wereld te vinden. Iedereen met een open geest kan The Work doen.

Wie heeft The Work ontwikkeld?

Katie ontwikkelde een simpele doch krachtige methode van onderzoek, The Work genaamd, die de mensen laat zien hoe ze zichzelf kunnen bevrijden. Het is een eenvoudige, toegankelijk voor mensen van elke leeftijd en achtergrond met een bereidheid de geest te openen.

Byron Kathleen Reid (Byron Katie) werd ernstig depressief toen zij in de dertig was. Gedurende een periode van tien jaar nam haar depressie alsmaar toe en Katie was zelden in staat haar slaapkamer te verlaten. Toen, op een morgen ervoer ze vanuit de diepste wanhoop een levens veranderend inzicht.

Katie zag dat ze leed wanneer ze haar gedachten geloofde, en niet leed wanneer ze haar gedachten niet geloofde. Wat de oorzaak was van haar depressie, lag niet in de wereld om haar heen, maar in wat zij geloofde over de wereld om haar heen. In een flits van inzicht zag ze dat onze poging om geluk te vinden omgekeerd werkte, in plaats van hopeloos te proberen de wereld aan te passen aan onze gedachten over hoe het 'zou moeten' zijn, kunnen we deze gedachten onderzoeken.

En door de realiteit te aanvaarden zoals deze is kunnen we een onvoorstelbare vrijheid en vreugde ervaren. Het gevolg was dat een suïcidale vrouw vervuld werd van liefde voor alles wat het leven brengt.

We lijden als we een gedachte geloven die in strijd is met wat er werkelijk is. Wanneer het denken volkomen helder is, is dat wat is, dat wat we willen. Als je de realiteit anders wilt hebben dan zij is, kun je net zo goed proberen een kat te laten blaffen. Je kunt het blijven proberen, uiteindelijk zal de kat naar je kijken en "miauw" zeggen. Willen dat de realiteit anders is dan zij is, is hopeloos.

The Work laat zien dat wat volgens jou niet zou mogen gebeuren, 'moest' gebeuren. Het moest gebeuren omdat het gebeurde en geen enkel denken ter wereld kan dat veranderen. Dat betekent niet dat je zonder de weerstand naar dingen kunt kijken en zonder verwarring van je innerlijke strijd. Niemand wil dat zijn kinderen ziek worden, niemand wil een auto-ongeluk krijgen, maar als deze dingen gebeuren, wat helpt het dan om er mentaal tegen te strijden? Maar tegen beter weten in doen we het toch, want we weten niet hoe we het moeten stoppen. Het doet pijn als je strijd met de realiteit. We kunnen weten dat de realiteit goed is zoals die is omdat als we ertegen strijden, we spanning en frustratie ervaren. We voelen ons niet natuurlijk en evenwichtig.

Als we stoppen om tegen de realiteit in te gaan, wordt actie eenvoudig, vloeiend, vriendelijk en zonder angst. Dit is The Work... En toepasbaar op alles wat jou 'in de weg zit', zoals o.a.: angst, frustratie, verdriet, jaloezie, boosheid, rouw, etc...

Wil je snel, doeltreffend en open minded met jezelf aan 'het werk' gaan, d.m.v. een simpele doch krachtige methode van (zelf)onderzoek, die je in je verdere leven op elk gebied kan blijven toepassen?! Aarzel dan niet en vul snel het formulier hiernaast in om een afspraak te maken, zodat we elkaar kunnen ontmoeten. Ook als je nog vragen hebt. Ik help je graag.

"Niemand kan jou vrijheid geven behalve Jij!"

Ontpop en vlieg jouw koers.


Neem contact op om een afspraak te maken of voor meer informatie

Vul onderstaand formulier in